fredag 27 maj 2011

Grinding...

Jag kunde inte hålla mig, jag kunde inte vänta till helgen. Så redan i torsdags plockade jag fram köttkvarnen och provmalde lite färs.

Inköpslista:

3 hg chorizo
3 hg högrev
3 hg ryggbiff

Jag malde allt tillsammans två ggr och formade med hjälp av en rund pepparkaksform dessa skönheter:
















(Det bruna som skymtar i färsen är mald chorizo)

Sedan värmde jag en stekpanna med smör till hög värme, och stekte dom i exakt 3 min på varje sida. Tänk dock på att dessa burgare var relativt små. Större klumpar behöver sannolikt lite längre tid. Salta rikligt vid stekning. Peppra lagom.

Resultat:




















Riktig nöjd måste jag säga, det var ju bara en provlagning. Den färskmalda köttfärsen gör verkligen att hamburgaren får en karaktär, en egen själ. Magiskt! Osten slängde jag på efter första vändningen, så den fick ligga och riktigt smälta ihop med färsen. 3 min blev lite för länge, då burgaren tyvärr blev helt genomstekt. Nästa gång tänker jag lägga mig på 2 min/sida för att få lite röda toner i mitten av burgaren.

Tillbehör:
Ost
Hellmans majonäs
Ketchup
Senap (jag bor ju i Sthlm numera... )

I skarpt läge måste givetvis lök och tomat ingå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kokospanerad halloumi - "Kokolloumi"

Här kommer en rolig tvist på stekt halloumi som man kan göra istället för att bara steka den i olja. Recept: Ingredienser 1 st hallou...