tisdag 18 augusti 2009

Nova Barakel

http://www.metro.se/2009/08/14/30281/latsastjejen-nova-lurade-kandisarna/
http://www.resume.se/nyheter/2009/08/13/hon-blaste-kandisarna-pa-f/
http://www.dagensps.se/artiklar/2009/08/14/70133639/index.xml
http://www.resume.se/nyheter/2009/08/13/kanske-inte-det-smartaste-/
http://www.idg.se/2.1085/1.241370/it-sakerhetskonsult-lurade-kandisar

Jag förstår att dom som blivit "blåsta" eller "lurade" inte hyllar den kreativa lösningen. Det är liksom självklart. Det var inte heller tanken tror jag. Men det finns en vinnare. Och det är Nova Barakel.

För om Nova Barakel hade funnits är detta ett grepp som hon säkerligen skulle ha nyttjat sig av som miljökämpe om det främjat hennes mål. Med tanke på att hon i boken gör inbrott hos Vattenfalls VD kan man ju gissa att en fördold Facebook-profil med tillhörande PR-kupp inte väcker nämnvärda skuldkänslor hos henne. Marknadsföringskanalen blir s a s trovärdig för den produkt den är tänkt att marknadsföra; Nova Barakel.

Att de drabbade experterna skulle avstå från att prisa upplägget var ju lika väntat som att medierna skulle gå igång på nyheten om "blåsningen" då det var kändisar inblandade; oberoende om de blev lurade eller ej. Klockrent att bygga upp sitt FB-nätverk kring kända personer.

I mina ögon en framgångsrik och fräck kampanj där målgruppen INTE är de 1000 personer som blivit "lurade", utan alla vi som på sidan om sitter och fnissar framför våra skärmar. Kändisarna var så att säga bara medlet för att nå målet genom innovativ guerilla marketing.

Kommer jag köpa boken? Självklart!

Nu nog om detta, för nästa gång kan det vara min tur att bli "lurad"...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kokospanerad halloumi - "Kokolloumi"

Här kommer en rolig tvist på stekt halloumi som man kan göra istället för att bara steka den i olja. Recept: Ingredienser 1 st hallou...