onsdag 8 juli 2009

Före och efter Twitter

I framtiden kommer vi (kanske) att kunna berätta historien om Twitter ungefär så här:

Före Twitter
Då var Internet osocialt och tråkigt. Vi kommunicerade via hemska applikationer som hette ICQ, MSN Messenger och Skype, och bara de som deltog i kommunikationen kunde följa den. Inga spår lämnades till eftervärlden att beskåda. Företag kunde bara sprida sina kommersiella budskap via bannerannonser och Googles sökordsannonsering. Det var en hemsk tid i Internets historia.

Twitter-perioden, fr 2007-2012(?)
Internet bestod av 100% kärlek, men
10% spred 90% av kärleken. Twitter var så stort att det till och med gick att försörja sig på att föreläsa och utbilda folk i Twitter. Universiteten i världen upprättade utbildningar i Twitter och företag anlitade Twitter-konsulter för att säkerställa sin fortsatta existens. Alla kunde säga precis vad dom ville till alla som ville höra och inte höra. Företag tjänade miljarders miljarders miljarder dollar på att finnas på Twitter . Ingen vet dock hur detta gick till då inga bevis dokumenterades till eftervärlden.

Iran och andra skurkdiktaturer gick mer eller minde under efter folkstormarna på Twitter
. Det USA och FN och Nato hade misslyckats med löste Twitter på mindre än fem år. Nordkorea och Sydkorea förenades i ett enda stort Twitterflöde; Irans diktatur upplöstes och blev en utopisk demokrati; Kuba lanserade världens mest populära Twitter-feed om cigarrer med över 1 miljard followers; större än Ashtons och Demis flöden tillsammans! Demokrati upprättades i ALLA jordens länder tack vare det sociala mediet med den blå loggan: "Demokratwitter till alla" blev slagorden som spreds över jorden.

Efter Twitter
Efter några mycket framgångsrika år tvingades Twitter lägga ner sin fredsbringande webbtjänst eftersom företaget inte tjänade några pengar. Tillgångarna likviderades men namnet såldes på E-bay och blev till ett av K-marts mest sålda tvättmedel.

Q: "What are you doing?" A: "- I'm doing the twitter..."

Dessutom visade hemliga (men idag) offentliggjorda handlingar att Twitter var ett projekt finansierat av CIA och FBI med syfte att störta alla elaka diktaturer och återstående kommunistiska stater. Pengarna som investerades i Twitter kom (o)passande nog från Iran-Contras-affären. Twitters officiella begravning skedde i Staples Center i Los Angeles i juli 2012 och direktsändes över hela världen till sörjande anhängare.

Bloggförfattarens notering: Denna historia är en fiktion och en högst spekulativ framställning av en eventuell framtid som jag inte har en aning om hur den ser ut, men det bästa är att det har ingen annan heller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kokospanerad halloumi - "Kokolloumi"

Här kommer en rolig tvist på stekt halloumi som man kan göra istället för att bara steka den i olja. Recept: Ingredienser 1 st hallou...