torsdag 25 juni 2009

Generation 80

Så vet du att det är en 80-talist (eller möjligtvis en sen 70-talist) som skriver bloggen:

1. Det är en jävligt humor-pretto-anti-anti-ironisk titel på bloggen, gärna med kryptiska citat typ "I like boring things..."(vilket btw är ett citat från Andy Warhol). Andra potentiella bloggtitlar skulle kunna vara "Bloggen Bloggen", "The blog about blogs who blog about blogs", "Internet sucks!" eller något liknande. Ju svårare desto bättre. Helst så meta-internt att inte fler än ett fåtal fattar ungefär vad det handlar om.

2. Designen ska vara obefintlig. Vitt eller möjligtvis svart. Allt för att inte besökaren ska missa det otroligt viktiga ironiska allvaret i det allvarliga men välskrivna ironiska innehållet. Det gäller att framstå som intelligent och påläst. Och att vara unik.

3. Bloggaren håller inte med någon annan om något. Om det inte går att hitta en egen unik åsikt i frågan är det inte värt att ta upp det på bloggen. Och bloggen lär sannolikt sakna kommentarer då besökarna troligtvis inte förstått vad inläggen handlar om... egentligen.

4. Bloggen kommer att innehålla en hel del ironisering kring den egna åldersgenerationen. T ex topplistor över hur du listar ut att andra bloggare tillhör samma generation som bloggaren själv.

5. Topplistorna består av max fem punkter eftersom 80-talistbloggaren tappar motivation och inspiration snabbt. Det som från början kändes som en lysande idé är inte lika kul efter femte punkten...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kokospanerad halloumi - "Kokolloumi"

Här kommer en rolig tvist på stekt halloumi som man kan göra istället för att bara steka den i olja. Recept: Ingredienser 1 st hallou...